Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vårens rabarberkaka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Förförande god... Pröva själv när det snart stundar färsk rabarber. Gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn:200 grader
  2. Nyp ihop smör, mjöl och florsocker till en smuldeg. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Lägg degen i plastpåse i kylen ca 1 timme.
  3. Smält smöret till fyllningen. Rör ner socker och ägg och sjud utan att koka till en tjock kräm under ständig vispning. Ta krämen av värmen.
  4. Rör ner mandelmassa och citron och låt krämen svalna. Vänd ner den mycket finskurna rabarbern.
  5. Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Kavla ut degen tunt och klä en låg pajform, gärna med löstagbar botten. Nagga botten och fyll med krämen.
  7. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills den har fin färg.
  8. God som den är, men kan också serveras med lätt vispad vaniljgrädde eller glass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.