Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vårens rabarberpaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Pajen kan tyckas lite omständlig att göra, men arbetet lönar sig. Den är förförande god!

Ingredienser

Instruktioner

Nyp ihop margarin, mjöl och florsocker till en smuldeg. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Låt denna vila i en plastpåse i kylen ca 1 timme. Smält margarinet till fyllningen. Rör ner socker och ägg och sjud utan att koka till en tjock kräm under ständig vispning. Ta krämen av värmen. Rör ner mandelmassa och citron och låt krämen svalna. Vänd ner den mycket finskurna rabarbern. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen tunt och klä en smord låg pajform, gärna med löstagbar botten. Nagga botten och fyll med krämen. Grädda pajen mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills den har fin färg. God som den är, men kan också serveras med lätt vispad vaniljgrädde eller glass.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • anki_kenheim 30 maj 2010

    Denna paj blev mkt omtyckt! Tack för receptet!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.