Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vårens skaldjurssoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En soppa som är ett måste på våren

Ingredienser

Instruktioner

Tvätta musslorna och kontrolera de är alla friska. Dela havskräftorna på längden och skala räkorna. Skär grönsakerna i ½ cm stora fyrkanter. Dela kärna ur och finstrimla chilipepparn och hacka vitlöken. Fräs sedan allt i smör några minuter innan du lägger ner musslorna och stjärnanisen. Fräs några minuter till, slå på vinet och låt allt koka i 10 minuter. Ta upp musslorna,. Koka ihop vätskan tills ca 5 dl återstår, slå på gr'ädden och lå det koka ytterligare några minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg därefter i havskräftorna och koka dem i soppan i ca 3 minuter innan du läger i räkorna och lägger tillbaka musslorna. Låt inte soppan koka mer när du lagt i räkorna, då blir de sega.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.