Vårens första rabarberpaj är en av årets smakupplevelser.
Instruktioner
- Ugn 200 grader.
- Smält smöret i en kastrull. Dra den av värmen och blanda ner mjöl, socker, salt till en smulig massa.
- Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, 24 cm. Kyl i 30 min. Förgrädda pajskalet på nedersta falsen 10 min.
- Fyllning 1: Skär rabarbern i cm-bitar. Koka dem stilla med socker och ingefära en kvart under lock till en mjuk kompott. Ta kastrullen från värmen och rör i vaniljsockret.
- Fyllning 2: Skär mandelmassan i bitar, kör snabbt ihop den med äggen i matberedare.
- Häll rabarberkompotten i pajskalet. Häll mandelsmeten över och strö på mandeln.
- Grädda på nedersta falsen ca 30 min, tills fyllningen stannat.
- Låt pajen svalna, servera den ev med lättvispad grädde.
Publicerat den
9 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar