Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vårgårda marängtårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

God marängtårta med Vårgårdaris, smörkräm och frukt eller bär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader Äggvitor och socker vispas mycket hårt. Blanda ner riset i smeten och bred ut på bakplåtspapper i en långpanna. Sätt in i ugnen och sänk temperaturen till 100 grader. Låt stå tills den är torr, ca 2 timmar.
  2. Allt utom smöret i fyllning 1 sjuds till en tjock kräm. Ta av från spisen när den första bubblan syns. Vispa i smöret och ställ ner grytan i kallt vatten.
  3. Vispa grädden och skiva bananerna. Dela tårtan på mitten. Bred fyllning 1 på botten och lägg på den andra halvan. Bred på fyllning 2 och lägg på frukt eller bär.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Marikast71 2 juni 2013

    Bakade denna till dagens kalas med bananer och färska hallon, och det blev verkligen kalas! Uppskattad av alla i synnerhet de yngre. Tummen upp från mig. :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.