- Serverar: 10 portioner
- Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut
God marängtårta med Vårgårdaris, smörkräm och frukt eller bär.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader
Äggvitor och socker vispas mycket hårt. Blanda ner riset i smeten och bred ut på bakplåtspapper i en långpanna. Sätt in i ugnen och sänk temperaturen till 100 grader. Låt stå tills den är torr, ca 2 timmar.
- Allt utom smöret i fyllning 1 sjuds till en tjock kräm. Ta av från spisen när den första bubblan syns. Vispa i smöret och ställ ner grytan i kallt vatten.
- Vispa grädden och skiva bananerna. Dela tårtan på mitten. Bred fyllning 1 på botten och lägg på den andra halvan. Bred på fyllning 2 och lägg på frukt eller bär.
Publicerat den
15 juli 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Bakade denna till dagens kalas med bananer och färska hallon, och det blev verkligen kalas! Uppskattad av alla i synnerhet de yngre. Tummen upp från mig. :-)