Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vargtassar med blodpasta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

I stället för ströbröd kan man panera med finsmulat vitt bröd. Då blir tassarna mer "håriga". Tänk på att karamellfärg lätt färgar av sig. Kanon vid barnkalas eller hallowen

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pasta: Koka enligt anvisning på förpackn. Tillsätt karamellfärg. Skölj av i durkslag. Värm upp i kastrull med en klick smör.
  2. Kyckling: Sätt ugnen på 180°C. Skär ut 4 fingar ur filéerna. Tummen lite kortare och tjockare.
  3. Vispa upp ägg med gaffel i djup tallrik. Häll ut mjöl på en tallrik och blanda med lite salt. Häll ströbröd på en annan tallrik. Vänd kycklingen i mjöl, sedan i äggsmet och sist i ströbröd.
  4. Smöra en ugnssäker form eller ugnsplåt. Lägg på "tassarna" och sätt in i ugnen i 15 minuter. Växla sedan om till grill och stek tills ytan är vackert ljusbrun.
  5. Halvera oliver och använd som naglar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.