Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Variant på Feijoada Brasiliansk nationalrätt

 
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

Den här finns i massa olika varianter men e jättegod, här e min variant.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg bönorna över natten och koka dem i nytt vatten i 2,5 timmar under lock och spar 2 dl av kok vattnet. Har du inte tid att koka köp 2 burkar och spar ca 4 dl av spadet.
  2. Skär sidfläsket i mindre bitar och bryn det och lägg över i grytan och vispa ur stek skyn. Koka köttet, revbenspjället med buljongtärningarna i större grytbitar i ca 2 timme och skumma av.
  3. Ha över köttet i grytan och häll över spad så det täcker köttet. Stek löken och blanda ner i grytan. Ha i vitlöken och salta och peppra och ha i bönorna och korven och låt småkoka i ca 30 minuter, smaka av och servera med ris (gärna kokt md lite vitlök)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.