Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Variation på rådjur.

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Variation på rådjur med kantareller, vinbärsky, rönnbärsgelé, potatis och rotselleripuré. Har själv ej hunnit testat.Verkar ju himmelskt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa bort senorna från steken. Skär ut den tunt i "fjärilskotlett".
  2. Banka ut den och skär till kanterna, spara putset. Strö timjan, hackad vitlök, salt och peppar på steken. Rulla ihop och bind till en rulle. Mixa eller mal putset från steken med späcket.
  3. Blanda med strimlat och knaperstekt bacon, salt och peppar och stoppa i lammfjälster. Bind ihop till korvar. Bena ur sadeln om du vill och rista ränder på fettsidan.
  4. Bryn allt kött och stek i ugn på 125°. Köttet ska bli 54° i innertemperatur. Fräs lök, slå på rött vin och vinbär (spara några till dekoration).
  5. Reducera ner till 1/3, häll på fonden, smaka av med salt och peppar. Sila skyn och red eventuellt. Skala potatis och rotselleri, skär ner rotsellerin i små bitar och koka allt mjukt. Gör en puré med mjölk, grädde och smör. Smaka av med salt och peppar. Fräs kantarellerna med smör, lök och persilja. Lägg upp på tallrik eller fat. Dekorera purén med chips av potatis och dekorera skyn med vinbär

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.