Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vårig älggryta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En ljuvligt krämig gryta med mycket nyttigheter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär älgköttet i lillfingerstora strimlor. Lägg köttet i 1 liter vatten med 1 tsk salt och låt koka upp, häll av och skölj köttet´, ställ åt sidan.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skär morötter, persiljerot och svartrot i 3-4 cm stora bitar.
  3. Fräs lök och vitlök i 2 msk smör ca 2 minuter, tillsätt 5 dl vatten och fond, låt koka upp. Tillsätt köttstrimlorna, låt koka på svag värme under lock ca 30 minuter. Lägg i morot, persiljerot och svartrot. Fortsätt att koka tills köttet är mört, ca 30 minuter.
  4. Tillsätt senap, messmör och créme fraiche, koka upp, smaka av med salt och vitpeppar. Tillsätt dragon och persilja i grytan.
  5. Servera grytan med ett gott bröd och/eller pressad potatis. Garner med färsk dragon.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • louisebeskow 14 augusti 2011

    Jättegod, fast jag använde hjortinnanlår i stället för det var vad jag hade i frysen, och så hittade jag inga svartötter så jag tog lite squash. God sås.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.