En ljuvligt krämig gryta med mycket nyttigheter.
Instruktioner
- Skär älgköttet i lillfingerstora strimlor. Lägg köttet i 1 liter vatten med 1 tsk salt och låt koka upp, häll av och skölj köttet´, ställ åt sidan.
- Skala och finhacka lök och vitlök.
Skala och skär morötter, persiljerot och svartrot i 3-4 cm stora bitar.
- Fräs lök och vitlök i 2 msk smör ca 2 minuter, tillsätt 5 dl vatten och fond, låt koka upp.
Tillsätt köttstrimlorna, låt koka på svag värme under lock ca 30 minuter. Lägg i morot, persiljerot och svartrot.
Fortsätt att koka tills köttet är mört, ca 30 minuter.
- Tillsätt senap, messmör och créme fraiche, koka upp, smaka av med salt och vitpeppar. Tillsätt dragon och persilja i grytan.
- Servera grytan med ett gott bröd och/eller pressad potatis.
Garner med färsk dragon.
Publicerat den
22 mars 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegod, fast jag använde hjortinnanlår i stället för det var vad jag hade i frysen, och så hittade jag inga svartötter så jag tog lite squash. God sås.