Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vårig gryta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

För lite mer sting i soppan, använd t ex en spansk chorizo.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skrubba och halvera potatisen. Skär morötterna i slantar Skala och finhacka löken, skär baconet i strimlor och halvera sparrisen. (Grön sparris behöver inte skalas, bryt bara bort den nedersta delen på sparrisen). Skär korven i 1 cm tjocka skivor.
  2. Fräs potatis, morötter, lök och bacon i lite smör och olja. Tillsätt buljongtärningen och häll på vatten så att det täcker. På med lock tills potatisen känns mjuk. Ta av locket och blanda ner korven och sparrisen. Smaksätt med salt, peppar och citronsaft. Låt korven koka med 5 minuter. Servera i djupa tallrikar med en klick naturell yoghurt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • britta007 6 maj 2010

    Tog 50/50 med Chorizo och tjock grillkorv, blev en mustig och smakrik gryta. Uppskattades av hela familjen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.