- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Mycket god fest mat,som efterätt är det gott med tryffel(alt.mörk chokladkaka) till kaffe/te ev.jordgubbar.
Dricka: Cider eller annan fräsh dryck.
Det finns två alt. till "på lägg" på laxen,om man inte kan bestämma sig,ta båda! Det är bra med många alltenativ. ;)
P.S Ingefäran blir inte så stark,så man behöver inte oroa sig för mängden.
Instruktioner
- Sätt på ugnen på 225 grader.
Om laxen är fryst tina den.
- Lägg laxen på en smord ungsäker plåt. Klappa in salt.
- Gör ett alt.på vardera lax (två st) eller båda på en,eller välj ett alt.
- Alt.1
Lägg dillen på laxen, täck dillen med ett tunt lager citronmajonnäs.
- Alt. 2
Mixa citronoljan med 2-3 st färsk ingefära (hackad)
Bred mixen på laxen. (Större mängd kan gärna tas)
- Lägg in laxen i ugnen i ca 25-30 min.
- Medans laxen är i ugnen koka matveten (koktid ca 20 min). Anvisningar på paketet.
Garnera sedan ev. laxen med citronklyftor och tex citronmeliss
- Sallad:
Hacka gurkan i små tärningar och skiva chevrén.
Blanda ihop ärtorna, salladen, gurka,c hevré och häll över citronolja.
- Sås till lax:
Blanda samman alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Dekorera ev. med citronmeliss.
- Smaklig måltid!
Publicerat den
27 maj 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ändrade rubriken och lite i Ingredienserna