Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vårlax med matvete, sallad och sås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Mycket god fest mat,som efterätt är det gott med tryffel(alt.mörk chokladkaka) till kaffe/te ev.jordgubbar. Dricka: Cider eller annan fräsh dryck. Det finns två alt. till "på lägg" på laxen,om man inte kan bestämma sig,ta båda! Det är bra med många alltenativ. ;) P.S Ingefäran blir inte så stark,så man behöver inte oroa sig för mängden.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 225 grader. Om laxen är fryst tina den.
  2. Lägg laxen på en smord ungsäker plåt. Klappa in salt.
  3. Gör ett alt.på vardera lax (två st) eller båda på en,eller välj ett alt.
  4. Alt.1 Lägg dillen på laxen, täck dillen med ett tunt lager citronmajonnäs.
  5. Alt. 2 Mixa citronoljan med 2-3 st färsk ingefära (hackad) Bred mixen på laxen. (Större mängd kan gärna tas)
  6. Lägg in laxen i ugnen i ca 25-30 min.
  7. Medans laxen är i ugnen koka matveten (koktid ca 20 min). Anvisningar på paketet. Garnera sedan ev. laxen med citronklyftor och tex citronmeliss
  8. Sallad: Hacka gurkan i små tärningar och skiva chevrén. Blanda ihop ärtorna, salladen, gurka,c hevré och häll över citronolja.
  9. Sås till lax: Blanda samman alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Dekorera ev. med citronmeliss.
  10. Smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • tilia 1 juni 2009

    Ändrade rubriken och lite i Ingredienserna

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.