Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varm äppeldrink med ingefära

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 2 timmar 15 minuter
Skriv ut

Låt gärna kardemumman dra i calvados över natten. Barnen får en variant där calvadosen utesluts.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg kardemummakapslarna i calvadosen och låt dra ca 2 timmar eller över nätten. Hit går det bra att förbereda.
  2. Skölj citronen och skär den i tunna skivor. Skala och skär ingefäran i tunna skivor.
  3. Värm äppelmusten i en kastrull med socker och ingefära så att den blir riktigt het, men utan att det kokar.
  4. Tillsätt calvados och kardemumma. Lägg citronskivorna i en värmetålig karaff. Häll på den varma drycken.
  5. Servera rykande het med myntakvistar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.