Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varm auberginesallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Auberginens mörklila färg beror på en antioxidant som heter antocyanin, nyttigt på flera sätt alltså. Sältan i kaprisen passar perfekt till den mjuka auberginen. Gott varmt tillbehör till fisk eller kött. Eller som en förrätt med ett gott grovt (gärna surdeg) bröd

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm oljan i en telonpanna. Aubergine suger åt sig mycket fett så därför är en teflonpanna bra så behövs inte så mycket olja.
  2. Lägg i auberginetärningarna och stek dem i 10 minuter tills de är guldbruna och mjuka.
  3. Tillsätt rödlök, kapris, tomater, persilja och vinäger och blanda väl.
  4. Lyft av pannan, låt röran svalna i 10 minuter och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.