Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varm choklad

(9 kommentarer)  
 • Serverar: 1 portioner
 • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Varm choklad med kakao och vaniljsocker.

Ingredienser

Instruktioner

Mät upp kakao och socker i en stor kopp. Rör sedan ut i lite mjölk eller grädde. Häll på varm mjölk och rör om. Du kan också ta varmt vatten.

Liknande recept

Kommentarer (9)

 • suedoise 19 februari 2010

  den här varma chokladen ger jag inte mycket för. Det är alldeles på tok för mycket socker. Inte heller finns mängd mjölk angivet. Varm choklad görs bäst kvällen före med en chokladkaka av högsta kvalitet minst 70 procents kakaohalt per halv liter helmjölk och en skrapad vaniljstång. Värm mjölken och lägg i chokladkakan som smälter under vispning öppna och skrapa en vaniljstång och lägg i alltihop i kastrullen,ska ej koka, blandningen tas av spisen och får svalna,ställ i kylskåp under natten, ta bort vaniljstången nästa dag och vispa sen upp chokladblandningen i kastrull ska ej kokas häll upp i porslinskanna och servera. Den fina vaniljsmaken har då utvecklats tillsammans med chokladen. Tillsätt socker om det behövs men bara litet, sockret ska fungera som krydda enbart och inte dölja aromerna, särskilt som endast de bästa ingredienser använts. Vispgrädde är aldrig fel till. Choklad ska man alltid vara noga med och varm choklad ännu mer.

 • Myse 19 februari 2010

  USCH!!!!!!!!!!! Fi funken va mycket socker. Denna kommer i a f ALDRIG att finnas i min älskade lilla adhd-flickas termos!!!

 • cissi31 19 februari 2010

  Låter smaskigt.

 • cassiopeja 19 februari 2010

  Jag ändrade receptet lite, kanske är vanligare att man gör 1 kopp till sig själv än 6 jätte stora koppar xD

 • beatas2 20 februari 2010

  Denna typ av choklad är iallafall bättre än oboy om man har adhd vå doktor tycker den här är bra för kakaon ger balans. Sen behöver man ju inte krånglatill saker allt för mycket...

 • Kristina70 20 februari 2010

  Det här är precis som min mormor gjorde åt mig när jag var liten. Jättegott! Och det är inte mycket socker alls. I riktig kakao finns det inget socker så det behövs lite annars blir det bara beskt. Mängden mjölk eller grädde ska inte vara stor, bara så att det blir lätt fuktat och så att man får bort ev. klimpar, kanske 1-2 msk.

 • kph 20 februari 2010

  Det är jättegott.Ta en klick vispgrädde i.Läckert När jag gick i skolan å 50-talet fick vi chokladsoppa,är det någon som har ett recept på en sådan? Kertin i malmö.

 • [email protected] 20 februari 2010

  det är ett gammalt recept -så gjordes för över 60-70 år sedan,när jag var liten fick vi det av våran mamma,fanns ju inga påsar färdiga med choklad i då, vi som skriver är födda på tidigt 40 tal.

 • [email protected] 21 februari 2010

  Varm choklad med en smörgås eller bulle, det var morgonfika, innan man stack till plugget, 40 0ch 50 talet. Mycket bra start på en skoldag. Viktigt att man sockrar själv. Rör cacao och socker med en skvätt mjölk i en kopp, häll sedan på varm mjölk. Nu finns det RÄTTEVISEMÄRKT cacao att köpa "hälsar utflyttad Stockholmare"

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.