Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varm choklad från Karibien

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Traditionell dryck från Karibien introducerad i England av Sir Hans Sloane efter en resa till Jamaica.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda kakaopulver (eller den rivna chokladen), muscovadosockret, äggulan och en liten del av mjölken i en skål.
  2. Dela vaniljstången och lägg den tillsammans med en nypa riven muskot och kanelstången (eller kanelpulvret) i en kastrull med resten av mjölken och värm upp.
  3. Häll i chokladblandningen från skålen i kastrullen och ta bort den från spisen och rör om omsorgsfullt tills den tjocknar en aning.
  4. Krossa eventuellt lite rostade jordnötter eller mandel i en mortel för att hälla över koppen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.