Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varm chokladcheesecake

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Supergod dessert!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Till pajdegen, sikta ner mjöl och kakao i en skål. Tillsätt smöret och arbeta in det med fingrarna tills degen liknar brödsmulor. Rör i socker och mandel. Tillsätt äggulan och så mycket vatten att degen går att samla.
  2. Kavla ut den på en lätt mjölad arbetsbänk. Smörj en 20 cm stor pajform med löstagbar botten och lägg i degen. Ställ degskalet kallt i kylskåpet medan du gör i ordning fyllningen.
  3. Fyllningen: Häll äggulor och strösocker i en stor skål och vispa smeten tjock och blek. Vispa ner ost, mandel, grädde, kakao och vaniljextrakt. Knäck äggvitorna i en ren skål och vispa dem styva men inte torra. Rör ner lite av de vispade äggvitorna i ostsmeten och vänd sedan ner resten.
  4. Häll över fyllningen i degskalet och grädda i 160° varm ugn i 11/2 timme, eller tills pajen höjt sig och känns fast i konsistensen. Lyft upp den ur formen och pudra med florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.