Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varm chokladfondant med jordgubbar i lakritsthé- och dragonsås samt en kall ananasconsommé med vanilj.

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Ett av de vinnande recepten till tävlingen Årets gröna kock år 2000. Läs mer om tävlingen <a href="javascript:openArtiklar('MATN-4K99ME')">här</a>.

Ingredienser

Instruktioner

Ananas: Skala och skiva upp 10 tunna skivor av ananas till chips. Torka i ugn ca 2 timmar på 80 grader. Skär ner resten av ananasen och koka med vatten, vanilj och socker ca1 timme, sila och kyl ned. Sås: Koka ihop vatten och socker tillsammans med lakritsthépåsarna och dragonstjälkar tills 1 dl återstår, sila av och låt kallna. Tillsätt finhackad dragon. Chokladfondant: Vispa socker och smör till det blir fluffigt. Tillsätt hela ägg (ett i taget), sedan ägg- gulor. Smeten kommer att se sprucken ut men går ihop när du nu tillsätter den smälta chokladen i en jämn stråle. Tillsätt sedan mjölet (lite i taget). Smeten skall ha en tjock och fluffig konsistens. Bakas i väl smorda portionsformar 6 minuter på 200 grader.Skiva jordgubbarna och lägg på tallrik, häll sås över och ställ fondant bredvid. Consommé serveras vid sidan av med ananaschips.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.