Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varm chokladpudding

 
  • Serverar: 2-4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Chokladdesserten kan förberedas, de fyllda kopparna kan stå klara i kylen, men måste gräddas precis innan den ska ätas. Då är den halvflytande och ljummen inuti som den här puddingen ska vara. Jag kan bara säga att det här är så väldigt mycket gott...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Använd ugnssäkra espressokoppar eller cocotteformar.
  2. Vispa ägg, äggula och socker vitt och fluffigt. Smält smöret och blanda i den grovhackade chokladen. Ta ka­strullen från värmen och rör tills chokladen smälter. Rör i likören. Blanda äggvispet med chokladsmeten och häll upp i kopparna, nästan ända upp. Sätt in dem i ugnen och grädda i 10 minuter tills de pöser upp och ytan blir fast. Ibland spricker ytan upp i slutet av gräddningen.
  3. Pudra eventuellt över florsocker och servera omedelbart.
  4. Mängden i en espressokopp räc­ker som liten dessert, puddingen med smak av likör är ganska mäktig.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.