- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Underbart god laxsallad. Passar lika bra till jul som mitt i sommaren.
Instruktioner
- Laxen:
Grovhacka ner lök, selleri, fänkål och lägg i en liten ugnsplåt. Slå på vinäger , vitt vin samt anis, lagerblad och krama i saften från 1 citron. Salta. Slå även i 2 dl vatten. Sätt på en stor platta på spisen och låt sjuda 15- 20 minuter.
- Äggen:
Ta 8 små kaffekoppar och smörj dem med smör. Lägg i två basilikablad i botten och en till två ansjovisfiléer. Knäck sedan ägget i koppen. Sätt på ugnen 175 grader. Ta en liten plåt med höga kanter och koka upp vatten. Sätt kopparna på plåten och fyll på med kokande vatten på plåten till halva kopparna. In i ugnen 10 minuter.
- Majonäs:
Gör gärna egen annars ta köpt och hacka ner lite färsk dragon, riv i lite citronskal samt kläm ur en halv citron.
- Dela den kokta potatisen och stek den i lite smör tillsammans med sugar snapsen
- Ta ett stort serveringsfat. Lägg salladen utspridd på fatet. Ta bort skinnet på laxen och lägg den över salladen. Vänd upp och ner på äggkopparna och lägg runt fatet med potatisen och bönorna. Klick över majonnäsen och klipp lite persilja över alltihop.
- Servera.
Mums
Publicerat den
2 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar