Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varm osttårta

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Spröda parmesanbottnar med en ostfondueliknande kräm emellan - det blir något extra att bjuda på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, matfett och parmesanost. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den vila svalt i några timmar.
  2. Kavla ut degen till två runda bottnar, ca. 25 cm i diameter. Nagga och grädda dem mitt i ugnen i 225°, 8-10 minuter. Så långt kan tårtan förberedas, för att fyllas när den ska serveras.
  3. Gör fyllningen i sista stund. Smält osten tillsammans med vinet i en kastrull. Smaka av med paprikapulver, salt och peppar. Rör ut mjölet i lite vatten och red av ostmassan. Bred ostkrämen på den ena bottnen och lägg på den andra. Garnera med skivade oliver, eller med tärnad eller skivad paprika.
  4. Servera med en grönsallad med lite fint strimlad stjälkselleri.
  5. Parmesanosten i bottnarna kan bytas ut mot antingen lagrad prästost eller västerbottenost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.