- Serverar: 10 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Spröda parmesanbottnar med en ostfondueliknande kräm emellan - det blir något extra att bjuda på.
Instruktioner
- Blanda mjöl, matfett och parmesanost. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den vila svalt i några timmar.
- Kavla ut degen till två runda bottnar, ca. 25 cm i diameter. Nagga och grädda dem mitt i ugnen i 225°, 8-10 minuter. Så långt kan tårtan förberedas, för att fyllas när den ska serveras.
- Gör fyllningen i sista stund. Smält osten tillsammans med vinet i en kastrull. Smaka av med paprikapulver, salt och peppar. Rör ut mjölet i lite vatten och red av ostmassan. Bred ostkrämen på den ena bottnen och lägg på den andra. Garnera med skivade oliver, eller med tärnad eller skivad paprika.
- Servera med en grönsallad med lite fint strimlad stjälkselleri.
- Parmesanosten i bottnarna kan bytas ut mot antingen lagrad prästost eller västerbottenost.
Publicerat den
18 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar