Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varm persikodessert

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Mums fillibabba.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg persikoskivorna i en ugnstålig form, 23*23 cm som du också kan servera desserten ur. Rör ner socker, citronsaft, maizena och valfri essens. Grädda i 220 grader i 20 minuter.
  2. Gör sockerdegen under tiden. Sikta ner mjöl, allt socker utom 2 matskedar, bakpulver och salt i en skål. Arbeta in smöret med fingertopparna tills blandningen fått en smulig konsistens. Vispa ägg och 5 msk mjölk i en tillbringare. Rör ner äggsmeten i mjölblandningen med en gaffel till en mjuk, kladdig deg. Rör ner den extra matskeden mjölk om degen känns för torr.
  3. Sänk ugnsvärmen till 200 grader. Ta ut persikorna och klicka ut degen utan att jämna till den. Strö över resten av sockret och grädda i ytterligare 15 minuter ellert ills täcket är gyllenrunt och fast. Degen breder ut sig under gräddningen. Servera desserten varm eller ljummen tillsammans med glass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.