Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varm räksmörgås

 
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

På studenttiden träffades jag och två andra tjejer som gick samma linje på skolan i Jönköping och lagade mat åt varann varje onsdag.Annars blev det inte så mycket ordning på matlagningen när man skulle äta själv... Vad det skulle bli var hemligt för de andra... Detta är en av alla recept vi bytte...

Ingredienser

Instruktioner

Dela äggen, vitan i en skål och gulan i en annan. Blanda senapen med äggulorna. Skala och dela ev räkorna om de är stora. Se till att de inte är för vattniga för då rinner äggblandningen så på brödet. Vispa vitorna till hårt skum och blanda försiktigt i den rivna osten. (Salt och lite peppar om man vill men våra var utan.) Skeda på räkblandningen på varje brödskiva och bre över "ostmarängen" på räkorna så att de täcks. Gratinera i ugn 175-200 grader i ca 10-12 min. Osten ska smälta och få lite färg och vitan stelna till lite grann.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.