Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varm smörgåstårta

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Krämig och god smörgåstårta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°C
  2. Lägg två bröd på plåt (gärna med bakplåtspapper under, blir väldigt kletigt annars). Lägg på skinkskivorna. Skär brieosten i tunna skivor och lägg ovanpå.
  3. Blanda ihop ketchup och crème fraiche med salt och peppar. Lägg åter igen två bröd ovanpå skinkan/osten. Bred ut lite av créme fraicheröran och tillsätt riven ost över.
  4. Hacka purjolöken i ringar som sedan steks mjuka i lite smör. Stek baconet knaprigt i samma panna. Låt rinna av på hushållspapper.
  5. Dags för nästa smörgåslager. Bred på resterande av crème fraichen, lägg på purjolök och klipp baconet i mindre bitar över.
  6. På med de sista bröden strö över riven ost och toppa med skivad tomat och oregano.
  7. In i ugnen 20-25 min tills allt blivit varm och osten smält ovanpå. Ha lite koll, det kan behövas lite aluminiumfolie över så att toppen inte bränns.
  8. Servera med sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.