Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Varm smörgåstårta

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs färsen i fett under omrörning tills den är smulig. Blanda ner morötter och tomater. Smaksätt med salt, peppar, vitlök och timjan. Sjud röran i ca 10 minuter.
  2. Fräs lök och svamp tills det "knäpper" i svampen. Blanda ner champinjonkrämen. Lägg 3 skivor landgångsbröd på ett ugnssäkert fat och bred på fyllning 2. Lägg 3 skivor på andra ledden och bred på fyllning 1.
  3. Täck med de sista skivorna som läggs parallellt med de första. Strö på osten. Hit går tårtan att förbereda. Dela på äggulor och vitor. Blanda gulorna med majonnäsen. Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner det i smeten.
  4. Bred sufflésmeten över tårtan och gratinera ca 15 minuter tills tårtan är genomvarm och har fått fin färg. Garnera med färska grönsaker och servera genast.
  5. Tips! Istället för formbröd kan du använda tunna pannkakor som bottnar men dela då på fyllningarna och gör flera lager. Tårtan går också bra att frysa innan man breder över sufflésmeten. Rester kan också frysas. ör gärna en fräsch grönsallad och bjud till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • sickan91 6 maj 2011

    Något förslag att ersätta champinjonerna med? dock inga skaldjur. tack på förhand =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.