Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varm smörgåstårta á la Ankar

(9 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Gjorde denna igår och blev så nöjd. God bjudrätt den är inte så omständig som receptet verkar, absolut värd ett försök! Smakar helt underbart!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörgåstårtan görs i fyra lager.
  2. Lager nr 1: Hacka löken, tomaterna och paprikan och bryn detta. Häll över grädden och låt röran koka en stund, grädden ska kokas in i röran. Lägg nu denna röra på första Hönökakan
  3. Lager nr 2: Blanda ihop den fint delade skinkan med crème fraiche, hackad purjolök (halva purjolöken) och 1½ dl riven ost, krydda med cayennepeppar, paprikapulver och peppar. Lägg sedan denna röra på den andra Hönökakan.
  4. Lager nr 3: Blanda ihop de 3 kokta äggen som hackas och 6 msk kaviar, resten av purjolöken och de skalade räkorna och 1/3 av majonnäs mixen (se lager nr 4) till en röra som läggs ut på Hönökaka nr 3.
  5. Lager nr 4: Bred ut resten av majonnäs mixen på det fjärde lagret som man gör så här : vispa 3 äggvitor till hårt skum, blanda sen försiktigt ner 16 msk Majonnäs i den hårt vispade äggvitan.
  6. Strö över resten av osten och sätt in hela tårtan i ugnen ca. 15 minuter i 225 grader.

Liknande recept

Kommentarer (9)

  • hillevi3 13 februari 2011

    Detta recept måste jag prova. Låter otroligt gott!

  • pilallen 25 februari 2011

    ska göra den nu , men undrar på lager 1 vilken sorts lök ? Purjolöken verkar vara på lager 2 o3

  • Marhaban 5 maj 2011

    Så spännande rätt. Ska göra den så fort tillfälle ges.

  • halen6966 5 maj 2011

    Helt galet att jag glömt att skriva med gullök i ingredienserna för lager 1. Har nu fixat detta. Mvh Helén

  • susann7 12 maj 2011

    Den her hørtes så godt ut at even normannen skal prøve seg på den:-)

  • [email protected] 27 september 2011

    Låter helt gudomlig. Ska göra den till helgen.

  • gladmor 6 januari 2013

    Det låter gott... ska pröva göra den snart

  • olle_jonsson1 20 maj 2014

    16 msk = 2,4 dl

  • Veronica 22 augusti 2023

    Detta låter så gott, ska nog prova att göra detta till nästa kalas. Vad är det för kaviar du använder? Vanlig Kalles eller någon annan sort?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.