- Serverar: 3-4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
En typisk varm sådan, fast på mitt vis.
Jag har flera olika fyllningar, eftersom jag äter den ena men inte den andra, som gubben vill ha.
Instruktioner
- Obs! Dubbla ingredienserna om ni bara använder er av en fyllning! Blir då en halvmåne tårta.
- Sätt igång ugnen på 200 grader. Gärna bara övervärme då undre brödet lätt kan bli hårt vid över och undervärme.
- Jag utgår från 1, den första fyllningen!
Strimla bacon och purjolök fint (och dela i 2 lika delar om du ska göra flera fyllningar).
- Champinjoner delas en eller flera gånger beroende på storlek, hacka sedan. (Även paprika och/eller rödlöken ska strimlas fint.)
- Börja stek bacon (i en eller flera stekpannor) tills det får fin färg. Lägg sedan i champinjonerna, stek bort vattnet som alltid blir av dessa. Tillsätt purjolök och stek med lite. Lägg sedan i crème fraiche samt krydda med valfri peppar.
- Om du ska göra flera:
Lägg 3 hönökakor på varandra och dela på mitten så att de blir en trekant.
- Börja med ett bröd på en plåt med bakplåtspapper. Ta sedan en fyllning. Varva 3 gånger sammanlagt. På det övre laget lägger du på skivad tomat samt rivet ost. Ska gräddas tills osten har fått en fin färg.
- Smaklig måltid!
Publicerat den
13 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar