Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varm smörgåstårta à la Maria

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En typisk varm sådan, fast på mitt vis. Jag har flera olika fyllningar, eftersom jag äter den ena men inte den andra, som gubben vill ha.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Obs! Dubbla ingredienserna om ni bara använder er av en fyllning! Blir då en halvmåne tårta.
  2. Sätt igång ugnen på 200 grader. Gärna bara övervärme då undre brödet lätt kan bli hårt vid över och undervärme.
  3. Jag utgår från 1, den första fyllningen! Strimla bacon och purjolök fint (och dela i 2 lika delar om du ska göra flera fyllningar).
  4. Champinjoner delas en eller flera gånger beroende på storlek, hacka sedan. (Även paprika och/eller rödlöken ska strimlas fint.)
  5. Börja stek bacon (i en eller flera stekpannor) tills det får fin färg. Lägg sedan i champinjonerna, stek bort vattnet som alltid blir av dessa. Tillsätt purjolök och stek med lite. Lägg sedan i crème fraiche samt krydda med valfri peppar.
  6. Om du ska göra flera: Lägg 3 hönökakor på varandra och dela på mitten så att de blir en trekant.
  7. Börja med ett bröd på en plåt med bakplåtspapper. Ta sedan en fyllning. Varva 3 gånger sammanlagt. På det övre laget lägger du på skivad tomat samt rivet ost. Ska gräddas tills osten har fått en fin färg.
  8. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.