Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varm smörgåstårta med hönökaka

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En varm tårta som jag verkligen kan rekomendera

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörgåstårtan görs i fyra lager.
  2. Lager nr 1: Hacka löken, tomaterna och paprikan och bryn detta. Häll över grädden och låt röran koka en stund, grädden ska kokas in i röran. Lägg nu denna röra på första hönökakan
  3. Lager nr 2: Bred persilje smöret på hålkakan
  4. Lager nr 3: Blanda ihop de 3 kokta äggen som hackas och 6 msk kaviar, 1 hackad purjolök och de skalade räkorna och 1/3 av majonnäs mixen (se lager nr 4) till en röra som läggs ut på hönökaka nr 3.
  5. Lager nr 4: Bred ut resten av majonnäs mixen på det fjärde lagret som man gör så här : vispa 2 äggvitor till hårt skum, blanda sen försiktigt ner 16 msk Majonnäs i den hårt vispade äggvitan.
  6. Sätt in hela tårtan i ugnen 10 minuter i 250 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.