Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varm smörgåstårta, vegetarisk

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

God form av varm jättemacka som räcker till 4-6 personer. Skulle bjuda på nåt för en tid sen och det fanns några vegeterianer med så då fick jag improvisera fram denna vegetariska variant.

Ingredienser

Instruktioner

Strimla purjon, strimla moroten grovt och hacka 4-5 vitlöksklyftor. Bryn i lite smör. Krydda med paprikapulver, gärna stark sådan. Bryn även svampen. Blanda purjoröran med gräddfil till en smet. Lägg ihop två halvor av polarkakan på en smord plåt och bred på hälften av smeten. Strö den stekta svampen över. Fördela sparris och bönor i lagom mängd. Lägg på två brödhalvor till med skarven i motsatt riktning. Bred på resten av smeten. Lägg på skivad paprika och tomat. Krydda. Täck allt med ett ordentligt lager av ost. Gratinera i 175º övervärme i ca 30 minuter. Vill du ha mer färg kan du slå över till grill sista fem minuterna

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.