Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varm tomatpaj

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Servera pajen som vegetarisk rätt eller servera grillad kyckling eller kallskuret till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 175° Finfördela matfettet i mjölet till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop allt till en deg. Lägg den kallt att vila ca 30 minuter.
  2. Tryck ut degen i en pajform. Nagga bottnen och sätt en remsa aluminiumfolie runt kanten. Förgrädda pajskalet ca 15 minuter. Ta bort folien.
  3. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett. Krydda med timjan och lite salt och peppar. Fördela det i det förgräddade pajskalet.
  4. Skiva tomaterna och lägg dem i ett vackert mönster över löken. Strö osten ovanpå.
  5. Vispa samman grädde och ost, lite salt och peppar. Häll det över tomaterna.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 30-35 minuter eller tills äggstanningen har stelnat och allt har fått fin färg. Strö över lite färsk timjan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.