Ibland kräver kroppen något riktigt sött.
Söta, ugnsbakade bananer på en bädd av mango med en lätt kesellakräm - mums!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200º.
- Smörj en ugnsfast form tunt med smör.
Skala bananerna. Dela dem på längden och lägg bananerna med snittytan neråt i formen.
- Strö solrosfrön och farinsocker över bananerna. Häll över grädden och ställ in bananerna i ugnen, ca 15 min.
- Blanda kesellan med mjölken till en slät kräm. Blanda ner socker, amaretto, 1 tsk färskpressad citron och kanel. Rör om tills sockret har lösts upp. Vispa äggvitorna till ett fast skum och rör ner dem i kesellakrämen.
- Skala mangon och skär den i mycket tunna skivor, ev med hjälp av ett grönsaksjärn, längs kärnan. Droppa resten av citronsaften över mangon och lägg upp mangoskivorna på desserttallrikar.
- Lägg försiktigt upp de färdiga bananerna på mangoskivorna. Lägg lite kanelkräm på varje portion, garnera med citronmeliss och servera.
Publicerat den
20 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar