Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varma chokladsufflèer

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. värm ugnen till 180 grader. lägg chokladen i en skål. hätta upp mjölken till kokpunkten i en kastrull. häll den över chokladen och rör om tills den smält. smält smöret och tillsätt mjölet. låt sjuda på låg värme i 1 minut. tillsätt chokladmjölken gradvis under konstant omrörning. koka upp och ta bort från plattan. ställ åt sidan och låt kallna.
  2. 2. pensla 6st 10*5cm stora sufflèformar med smör, arbeta med penslen från botten och uppåt. ställ formarna i kylskåpet tills smöret stelnat, pensla sedan igen. fyll en av formarna till hälften med strösocker och rotera formen utan att vidröra insidan med fingrarna, så att smöret täcks av socker. skaka ut överflödigt socker och gör likadant med resten av formarna.
  3. 3. rör ner äggulorna i chokladsmeten. vispa äggvitorna med en elvisp tills det bildas mjuka toppar. tillsätt sockret och vispa i 30 sek. vänd ner kakaon. vispa försiktigt ner en tredjedel av äggvitorna i chokladsmeten till det precis blandat sig. tillsätt resten och vänd ner dem försiktigt men snabbt. rör inte för mycket, då tappar smeten sin volym.
  4. 4. skeda ner smeten i formarna så att de fylls till brädden och jämna till ytan med en stekspade. dofta florsocker över och dra med tummen runt insidan av formarnas överkanter så att det bildas en skåra som hjälper sufflèn att höja sig jämt. grädda i 15 minuter eller tills sufflèerna höjt sig ordentligt och fått en lätt skorpa.sufflèerna ska kännas fasta vid ett lätt tryck med fingret. dofta över lite florsocker och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.