Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varma jordgubbsmuffins gräddade i tekoppar

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Muffins gräddade i tekoppar. Något nytt att pröva till midsommar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smöra 6 tjockväggiga tekoppar. Häll 2 teskedar jordgubbssylt i botten på varje kopp.
  2. Rör smör och socker vitt och luftigt i en skål. Tillsätt äggen, lite åt gången, och rör om noga efter varje gång. Rör därefter ner vaniljessens. Sikta ner mjölet och vänd ner det med en stor metallsked. Fördela smeten i tekopparna.
  3. Placera kopparna i en långpanna och slå på så mycket vatten i långpannan att det når upp till en tredjedel av kopparnas höjd. Grädda muffinsen i 180 grader varm ugn i 40 minuter eller tills de höjt sig och blivit gyllenbruna. Känn med en provsticka mitt muffinsen; den ska kännas torr. Börjar muffinsen bli för mörka kan du lägga ett ark ugnsfolie över dem. Låt dem svalna i 2-3 minuter, lyft sedan försiktigt upp kopparna och ställ dem på fat.
  4. Lägg några hela jordgubbar på varje muffins och pudra med lite siktat florsocker. Servera muffinsen varma med resten av jordgubbarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.