Någonting mitt emellan muffins och kladdkaka. Hur som helst – oförskämt goda är de, särskilt med snabbgjord hallonglass.
Per portion: 260 kcal
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla 8 små metall- eller aluminiumformar
(ca 6 cm i diameter).
- Smält choklad och smör på svag värme.
- Vispa ägg, äggula och florsocker fluffigt. Vänd ner chokladen i smeten.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao. Sikta ner lite i taget i äggsmeten. Vänd runt med slickepott.
- Häll smeten i formarna. Grädda mitt i ugnen 5–6 min. Muffinsarna ska vara kladdiga i mitten, då är de som godast.
- Hallonglass:
Mixa frysta hallon, kesella och honung till en jämn smet och servera till. Garnera gärna med några frysta hallon.
Publicerat den
11 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
MUMMA!