Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varma kladdiga chokladmuffins

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Någonting mitt emellan muffins och kladdkaka. Hur som helst – oförskämt goda är de, särskilt med snabbgjord hallonglass. Per portion: 260 kcal

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla 8 små metall- eller aluminiumformar (ca 6 cm i diameter).
  2. Smält choklad och smör på svag värme.
  3. Vispa ägg, äggula och florsocker fluffigt. Vänd ner chokladen i smeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao. Sikta ner lite i taget i äggsmeten. Vänd runt med slickepott.
  5. Häll smeten i formarna. Grädda mitt i ugnen 5–6 min. Muffinsarna ska vara kladdiga i mitten, då är de som godast.
  6. Hallonglass: Mixa frysta hallon, kesella och honung till en jämn smet och servera till. Garnera gärna med några frysta hallon.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Y0SHi 11 augusti 2008

    MUMMA!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.