Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varma kryddpersikor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Detta är en härlig sensommardessert. Servera persikorna heta direkt från ugnen med t ex vispad grädde. Jag vill hålla sommaren kvar!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Börja med att flå persikorna. Doppa dem hastigt, en i taget, i kokande vatten och dra av skalet. Skär varje persika mitt itu och ta bort kärnan. Lägg dem med den skurna sidan uppåt i en ugnsfast form. Strö citronskal och kanel över och avsluta med honung.
  3. Lägg en klick smör i hålet på varje persikohalva, täck över formen och baka i ugnen 15-20 minuter eller tills persikorna är mjuka och saftiga.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.