Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varma mackor med kryddig korv och tomatsalsa

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Det är de kryddiga korvarna som avgör smaken på de här matiga mackorna. Näringsvärde: Ca 540 kcal, 26 g fett, 24 g protein, 49 kolhydrater per portion.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Röra: Skala och skär potatisen i bitar. Koka den mjuk i saltat vatten, ca 15 min. Häll av och ånga av potatisen noga. Mosa den lite grovt med en gaffel. Skala och hacka löken. Dra av skinnet på korven och hacka den. Fräs löken i olja i en stekpanna ca 3 min. Tillsätt korven och fräs 2–3 min. Blanda korvfräset med den mosade potatisen. Krydda med salt.
  2. Salsa: Finhacka tomaterna. Blanda tomater, pressad vitlök, vinäger, persilja, salt och peppar i en skål. Sätt ugnen på 250 grader. Rosta brödskivorna lätt i brödrost och lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Toppa med korv- och potatisröran. Strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 5 min, tills mackorna fått fin färg.
  3. Servera med salsan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.