- Serverar: 4 portioner
- Tid: 25 minuter
Skriv ut
Det är de kryddiga korvarna som avgör smaken på de här matiga mackorna.
Näringsvärde: Ca 540 kcal, 26 g fett, 24 g protein, 49 kolhydrater per portion.
Instruktioner
- Röra:
Skala och skär potatisen i bitar. Koka den mjuk i saltat vatten, ca 15 min. Häll av och ånga av potatisen noga. Mosa den lite grovt med en gaffel.
Skala och hacka löken. Dra av skinnet på korven och hacka den. Fräs löken i olja i en stekpanna ca 3 min. Tillsätt korven och fräs 2–3 min. Blanda korvfräset med den mosade potatisen. Krydda med salt.
- Salsa:
Finhacka tomaterna. Blanda tomater, pressad vitlök, vinäger, persilja, salt och peppar i en skål.
Sätt ugnen på 250 grader. Rosta brödskivorna lätt i brödrost och lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Toppa med korv- och potatisröran. Strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 5 min, tills mackorna fått fin färg.
- Servera med salsan.
Publicerat den
4 april 2014
Liknande recept
Skriv kommentar