Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varma mackor med renskav

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Kommer ihåg dessa mackor hemifrån som tonåring. Nu gör jag dem till mina barn och de gillas skarpt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn renskaven i stekpanna med margarinet. Skala och hacka löken. Bryn löken tillsammans med renskaven. Hacka svampen och låt den steka med en stund. Rör ner vetemjölet och späd med grädde och mjölk. Krydda med senap, salt och peppar. Låt puttra en stund så att röran tjocknar.
  2. Bred mackorna, fyra med smör på en sida och fyra med smör på båda sidor. Lägg de enkelbredda mackorna på plåt och fördela renskavsröran på dem. Lägg på de fyra andra mackorna och toppa med skivad tomat och riven ost.
  3. Gratinera mitt i ugnen, 225 grader ca 15 min eller tills osten smält och fått fin färg.
  4. Severa med sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.