Ostbröd, som du enkelt gör själv med smält, salt ost och gräddar i ugnen. Servera de ljuvliga små ostbröden varma, som tilltugg till drinken. Underbart gott!
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke.
Värm vatten och grädde till max 37 grader.
Häll det över jästen, tillsätt salt, honung, ägg och mjöl.
- Arbeta degen smidig och låt jäsa ca 30 min.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Ta upp degen på arbetsbänk och kavla ut den till en platta, ca 1 cm tjock. Ta ut rundlar, ca 5 cm i diameter eller skär i bitar ca 5x5 cm.
- Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa 15-20 min.
- Skär osten i 1 cm stora bitar.
- Grädda bröden i mitten av ugnen 5 min.
Ta ut plåten och tryck ner en ostbit i varje bröd.
- Fortsätt grädda 5-7 min.
- Servera ljumma som drinktilltugg.
Publicerat den
10 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar