Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varma ostbröd

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Ostbröd, som du enkelt gör själv med smält, salt ost och gräddar i ugnen. Servera de ljuvliga små ostbröden varma, som tilltugg till drinken. Underbart gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vatten och grädde till max 37 grader. Häll det över jästen, tillsätt salt, honung, ägg och mjöl.
  2. Arbeta degen smidig och låt jäsa ca 30 min.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Ta upp degen på arbetsbänk och kavla ut den till en platta, ca 1 cm tjock. Ta ut rundlar, ca 5 cm i diameter eller skär i bitar ca 5x5 cm.
  5. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa 15-20 min.
  6. Skär osten i 1 cm stora bitar.
  7. Grädda bröden i mitten av ugnen 5 min. Ta ut plåten och tryck ner en ostbit i varje bröd.
  8. Fortsätt grädda 5-7 min.
  9. Servera ljumma som drinktilltugg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.