Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varma smördegsknyten med fruktkompott

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Med hjälp av färdig smördeg trollar man fram delikata desserter på nolltid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj, kärna ur och skär persikor och plommon i klyftor. Halvera druvorna.
  2. Koka ihop frukten med syltsocker och likör till en kompott. Låt kallna.
  3. Skär smördegsplattorna i 4 lika stora bitar. Tryck ut degen i 4 aluminiumformar 7-8 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter tills de har fått fin färg. Låt svalna.
  4. Skeda kompotten i smördegsknytena. Finriv lite limeskal över. Servera med resten av kompotten och lättvispad grädde.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bikbok 5 mars 2011

    Tack för många fina recept :) /bikbok

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.