- Serverar: 4 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
Med hjälp av färdig smördeg trollar man fram delikata desserter på nolltid.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Skölj, kärna ur och skär persikor och plommon i klyftor. Halvera druvorna.
- Koka ihop frukten med syltsocker och likör till en kompott. Låt kallna.
- Skär smördegsplattorna i 4 lika stora bitar. Tryck ut degen i 4 aluminiumformar 7-8 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter tills de har fått fin färg. Låt svalna.
- Skeda kompotten i smördegsknytena. Finriv lite limeskal över. Servera med resten av kompotten och lättvispad grädde.
Publicerat den
31 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tack för många fina recept :) /bikbok