Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varmrökt lax- och matvetesallad

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ett snabbt och njutbart recept för de dagar du inte gärna står i köket särskilt länge.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka matvete tillsammans med grönsaksbuljong i 15 minuter. Hacka under tiden sallad, tomat, paprika, gurka och fetaost och överför det till en stor skål. Pressa en halv citron över blandningen och skvätt på en aning balsamvinäger. Krydda även med salladskryddan. Dela sönder laxen i fina bitar medans matvetet svalnar, häll över det till salladsskålen, Blanda om. Klart!
  2. Använd gärna ekologiskt odlade och närproducerade produkter. Tänk på säsongen och hur du kan variera receptet beroende på säsong. Det finns oändliga möjligheter för den nyfikne.
  3. Ruccola (senapskål) och groddar från bönor, linser eller alfalfa går utmärkt att blanda i.
  4. Tänk på att göra den mängd sallad som kan ätas inom 2-3 dagar då varmrökt lax inte bör lagras längre än så.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.