- Serverar: 8 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Ett snabbt och njutbart recept för de dagar du inte gärna står i köket särskilt länge.
Instruktioner
- Koka matvete tillsammans med grönsaksbuljong i 15 minuter. Hacka under tiden sallad, tomat, paprika, gurka och fetaost och överför det till en stor skål. Pressa en halv citron över blandningen och skvätt på en aning balsamvinäger. Krydda även med salladskryddan. Dela sönder laxen i fina bitar medans matvetet svalnar, häll över det till salladsskålen, Blanda om. Klart!
- Använd gärna ekologiskt odlade och närproducerade produkter. Tänk på säsongen och hur du kan variera receptet beroende på säsong. Det finns oändliga möjligheter för den nyfikne.
- Ruccola (senapskål) och groddar från bönor, linser eller alfalfa går utmärkt att blanda i.
- Tänk på att göra den mängd sallad som kan ätas inom 2-3 dagar då varmrökt lax inte bör lagras längre än så.
Publicerat den
3 oktober 2015
Liknande recept
Skriv kommentar