Den här pajen tycker jag väldigt mycket om.
Romsås till gör den extra god.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa, tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Låt den vila kallt ca 30 minuter.
Tryck ut degen i en pajform, nagga bottnen med en gaffel.
Förgrädda skalet i ca 10 minuter.
Låt det svalna.
- Fräs den färska spenaten i smör i en stekpanna.
Lägg spenaten i botten på pajskalet.
Rensa laxen och dela den i mindre bitar.
- Blanda crème fraiche och ägg i en skål.
Blanda i laxen, 2 dl ost,den hackade löken och timjan.
Smaksatt med salt och peppar.
Häll fyllningen i pajskalet.
- Strö över 1 dl ost och grädda pajen i ca 20 minuter tills den fått fin färg.
Blanda ihop romsåsen och servera den till pajen tillsammans med en sallad.
Publicerat den
24 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar