Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varmrökt pepparlax

 
  • Serverar: 4-20 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Superenkelt och jättegott! Fungerar året runt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Det här fungerar lika bra med fryst som färsk lax bara den har skinnet kvar på en sida.
  2. Salta och krydda den tinade laxen på den sida som inte har skinn. Du kan använda den krydda du tycker om ex senapsfrön, citronpeppar, vitlökspeppar, chilipeppar, ingefära...
  3. Låt laxen ligga en stund och gotta till sig. Lägg enriskvistarna i en skål med vatten. Förbered under tiden grillen (eller röken om du har en), det måste vara en typ klotgrill med lock som går att stänga och det måste finnas spjäll undertill och i locket.
  4. Använd helst briketter som brinner länge eftersom det tar ca 1 timme på grillen.
  5. När det är bra glöd lägger du på de blöta enriskvistarna och låter dessa brinna en stund och lägger sedan på laxen med skinnet neråt. Spjället undertill ska vara helt öppet och i locket halvöppet.
  6. När laxen är klar serverar du den till ex kokt potatis och en sås av creme fraiche/gräddfil och finhackad röd lök och svart eller röd rom. Supergott!!!!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.