Den kryddiga risrätten med chili, ärter och färska örter är perfekt som både sido- och huvudrätt.
Instruktioner
- Koka upp vatten i en stor kastrull. Skölj vildriset väl under rinnande kallt vatten, låt det rinna av och tillsätt till det kokande vattnet. Låt koka cirka 15 minuter tills riset är mjukt men fortfarande fast. Låt rinna av väl och ställ åt sidan.
- Koka upp buljongen och tillsätt 3½ dl vatten. Håll buljongen sjudande.
- Hetta upp margarinet i en stekpanna på hög värme och fräs salladslök, vitlök och chili 2-3 minuter tills salladslöken har mjuknat. Tillsätt riset och fräs under omrörning cirka 1 minut tills riset är glansigt och genomskinligt. Tillsätt buljongen och koka upp, rör om ofta. Blanda ner ärterna.
- Sänk till låg värme och lägg på ett tättslutande lock. Låt sjuda 10 minuter och blanda ner vildriset. Sjud ytterligare 5 minuter tills riset är mjukt och all vätska har absorberats. Ta av från värmen och låt dra 5 minuter. Blanda ner örterna och servera genast.
Publicerat den
8 oktober 2010
Liknande recept
Skriv kommentar