Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vårrullar

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Ger 20 st vårrullar. Festligt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla tofun, moroten och kinakålen. Hacka vattenkastanjerna och salladslökarna. Låt den torkade svampen svälla i kokhett vatten i 20 minuter. Häll av spadet och krama ur svampen. Skiva svamphattarna och kasta de hårda fötterna.
  2. Häll lite olja i en wok eller stekpanna och woka vitlök, ingefära, bönost, morot och vattenkastanjer i 30 sekunder på stark värme. Tillsätt salladslök och kinakål och stek i 1 minut eller tills kinakålen nätt och jämt mjuknat. Tillsätt soja, samt lite salt, vitpeppar och strösocker efter smak, och låt svalna.
  3. Rör ut majsstärkelsen i 2 matskedar vatten. Ha vårrullehöljena (filodeg) övertäckta med en ren, fuktig kökshandduk medan du arbetar. Lägg två höljen på en skärbräda, det ena ovanpå det andra (rullarna görs med dubbla höljen). Skär den stora fyrkanten till fyra mindre. Pensla kanterna på varje fyrkant med lite majsstärkelseblandning. Lägg cirka en matsked fyllning mitt på varje fyrkant. Ha ett hörn närmast dig, rulla ihop höljet hårt och vik in sidorna medan du rullar. Gör likadant med resten.
  4. Fyll en tjockbottnad kastrull till en tredjedel med olja och värm till 180 grader. Oljan har rätt temperatur när en brödtärning blir gyllenbrun på 15 sekunder. Fritera vårrullarna, cirka fyra stycken åt gången, i 3 minuter eller tills de är gyllengula. låt dem rinna av på hopknycklat hushållspapper.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.