- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Hemgjorda vårrullar. Supergott.
Instruktioner
- Tina upp filodegsbladen.
Hacka kycklinglingfilé, finstrimla löken och vitkålen. Finhacka chilifrukten.
- Stek köttfärsen med lite salt och peppar tills den blir genomstekt. Tillsätt kycklingbitarna, vitkål och lök, stek ytterligare i fem minuter. Tillsätt chilin och söjaböngroddarna och låt det steka med i ytterligare 2-3 minuter. Smaka av blandningen med salt, peppar och kinesisk sojasås.
Kyl ner färsblandningen.
- Lägg ca 3-4 msk färsblandning på ena hälften av varje filodegsblad. Pensla äggvita på kanterna och veckla ihop dem. Ta därefter ytterligare ett penslat filodegsblad runt varje vårrulle, så håller dem ihop bättre.
- Värm upp oljan till ca 180 grader.
Fritera vårrullarna ca 5 minuter tills dom har blivit krispiga och gyllenbruna.
Servera med curry och soja. Ris eller potatismos passar bra till.
Publicerat den
19 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar