Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vårrullar i ugnen

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

265 kalorier per portion Dessa frasiga vårrullar med grönsaker och räkor är lika goda som de kinesiska men har endast en bråkdel av fetthalten, eftersom de är ugnsbakade och inte friterade.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva morötterna i tunna strimlor. Strimla vitkålen. Kärna ur och skiva paprikan tunt.
  2. Fräs grönsakerna i oljan i en stor stekpanna. Tillsätt räkor, soja och wokkrydda/chilipulver. Ta upp blandningen och låt den svalna.
  3. Värm ugnen till 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna.
  4. Pensla filodegsarken med lite av oljan. Lägg fyllningen vid ena kanten av degarken, vik in deg över fyllningen och rulla ihop till avlånga paket.
  5. Lägg de fyllda degrullarna i långpannan och grädda i ugnen tills degen har fått fin färg och har blivit frasig, ca 10 minuter.
  6. Servera vårrullarna nygräddade med extra soja att doppa dem i.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.