Frasiga och fräscha vårrullar utan köttfärs - servera en het dip med wasabi till.
Instruktioner
- Skala löken. Skiva rödkålen och löken supertunt, använd en mandolin eller en osthyvel. Hacka champinjonerna.
- Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs kålen mjuk. Tillsätt löken och svampen och låt fräsa några minuter. Krydda med salt och peppar. Låt blandningen rinna av på lite hushållspapper.
- Lägg ut filodegen i dubbla lager (= 4 dubbla ark). Dela varje dubbelark på mitten med en vass kniv, det ska bli 8 vårrullar totalt. Lägg ca 1 msk av rödkålsblandningen i ena änden av filodegen. Vik ihop sidorna över blandningen och rulla ihop. Lägg genast rullen i olja som inte är alltför het, ca 160 grader. Eller prova med en bit filodeg, det ska ta någon minut innan den blir brun. Fritera varje vårrulle 2-3 minuter.
Passa dem noga och handskas varsamt med oljan.
- Rör ihop sojan med wasabin. Servera som dip till filorullarna.
Publicerat den
18 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Låter väldigt spännande skall prova på det i helgen