Det här är en mycket fräsch och frisk vårtårta. Den goda citronmoussen tillsammans med den fluffiga sockerkaksbottnen gör det svårt att bara ta en bit ...
Instruktioner
- Gör bottnen: Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en springform, ca 25 cm i diameter. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver. Blanda ner mjölblandningen i äggsmeten.
- Häll smeten i formen. Grädda ca 35 minuter i nedre delen av ugnen. Låt tårtbottnen svalna och dela den sedan i tre delar.
- Gör citronmoussen: Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 10 minuter. Krama ur gelatinbladen och smält dem i en kastrull på svag värme.
- Vispa grädden. Blanda ihop yoghurt, socker, citronskal, citronsaft och den vispade grädden.
- Dra av kastrullen med gelatinet från värmen och blanda ner 1 dl av yoghurtsmeten. Låt det svalna lite. Rör ner gelatinblandningen i yoghurtsmeten.
- Fördela moussen mellan tårtbottnarna. Låt stelna i kylen 2-3 timmar.
- Vispa äggulor och florsocker. Bred glasyren över tårtan. Låt glasyren stelna lite innan tårtan serveras.
- Knåda ihop mandelmassan med hushållsfärgen och forma till små ägg. Rulla äggen i lite strösocker och dekorera tårtan med dem.
- Smakvariant: Apelsin och choklad passar alltid bra ihop. Blanda ner 2 msk kakao i smeten och byt ut citronen mot apelsin i moussen. Köp eventuellt färdiga choklad- eller marsipanägg att dekorera med.
Publicerat den
17 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar