Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vårtårta med citronmousse

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Det här är en mycket fräsch och frisk vårtårta. Den goda citronmoussen tillsammans med den fluffiga sockerkaksbottnen gör det svårt att bara ta en bit ...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör bottnen: Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en springform, ca 25 cm i diameter. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver. Blanda ner mjölblandningen i äggsmeten.
  2. Häll smeten i formen. Grädda ca 35 minuter i nedre delen av ugnen. Låt tårtbottnen svalna och dela den sedan i tre delar.
  3. Gör citronmoussen: Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 10 minuter. Krama ur gelatinbladen och smält dem i en kastrull på svag värme.
  4. Vispa grädden. Blanda ihop yoghurt, socker, citronskal, citronsaft och den vispade grädden.
  5. Dra av kastrullen med gelatinet från värmen och blanda ner 1 dl av yoghurtsmeten. Låt det svalna lite. Rör ner gelatinblandningen i yoghurtsmeten.
  6. Fördela moussen mellan tårtbottnarna. Låt stelna i kylen 2-3 timmar.
  7. Vispa äggulor och florsocker. Bred glasyren över tårtan. Låt glasyren stelna lite innan tårtan serveras.
  8. Knåda ihop mandelmassan med hushållsfärgen och forma till små ägg. Rulla äggen i lite strösocker och dekorera tårtan med dem.
  9. Smakvariant: Apelsin och choklad passar alltid bra ihop. Blanda ner 2 msk kakao i smeten och byt ut citronen mot apelsin i moussen. Köp eventuellt färdiga choklad- eller marsipanägg att dekorera med.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.