Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vattenfranska

 
  • Serverar: 16 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Doften från dessa goda tilltugg-bullar, brukar välkomna mina gäster.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda samman 4 dl vatten med potatismjöl i en kastrull. Låt det bara precis koka upp under omrörning. Ställ att svalna till 37°. Smula ner jästen i degbunke och häll i fingervarmt vatten, rör om så att jästen löser sig. Tillsätt potatismjölsredningen,salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Stjälp upp degen på bakbordet och knåda den smidig, dela i 16 bitar som sedan formas till ovala bullar och rullas i potatismjöl. Låt jäsa ca 30 min. Grädda bullarna 12-15 min, eller tills de har fin färg och känns torra. Låt svalna på galler under bakduk. Går bra att frysa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.