Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vattenlingon

(2 kommentarer)  
  • Tid: 4 månader
Skriv ut

Användbart till kötträtter och även efterrätter. Rekommenderas verkligen som smakförhöjare till lite av varje.

Ingredienser

Instruktioner

Fyll en glasburk med nyplockade fina lingon. Får inte finnas några skavanker på bären (det kan framkalla mögel under processen). Koka upp vatten (skall verkligen koka ordentligt). Låt det sedan kallna. När det väl är kallt så slå vattnet över lingonen så burken är helt fylld med lingon och vatten (ingen luft får finnas i burken). Förslut väl, helst med skruvlock. Låt sedan burken stå kallt till mitten av december. Bären blir krispiga och är naturligtvis även lite sura eftersom de är helt osockrade. Servera dem till en kötträtt eller lägg dem i en mandelmussla med grädde över. Gärna punschgrädde. Som efterrätt kan det vara gott med en aning socker över dem. Det är en smaksak.

Kommentarer (2)

  • kekke46 5 september 2011

    Blev nått tokigt fem poäng ska det vara

  • kekke46 5 september 2011

    Det här åt jag som barn till julen med socker och grädde. Kommer att gör det här, har fått så mycke lingon.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.