Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Veenas vindaloo

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En kötträtt med smakupplevelse

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i centimetertjocka skivor. Rör ihop ingredienserna till marinaden i en stor skål. Lägg ner köttbitarna och täck skålen. Låt stå i kylskåp över natten eller 8-12 timmar.
  2. Låt det marinerade köttet stå i rumstemperatur någon timme före tillagningen.
  3. Skala och skär löken i klyftor.Hetta upp oljan i en gryta eller kastrull, lägg i spiskummin och fräs någon minut tills den fått färg. Tillsätt köttet och bryn det runt om. Lägg i löken och låt fräsa med i några minuter. Tillsätt marinaden, lagerblad, köttfond och krossade tomater. Rör om.
  4. Sänk värmen och låt grytan sjuda under lock tills köttet känns mört, 11/2-2 timmar. Rör om då och då. Smaka av med salt om det behövs. Tillsätt kajennpeppar för starkare smak.
  5. Klipp ev lite färsk koriander eller persilja över grytan. Servera med basmatiris, raita och chutney.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • maria_wijk 23 oktober 2009

    Verkligen en gryta med mycket smak, rekommenderas till den som vill ha sig en smakupplevelse.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.